Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην εφημερίδα «Charlie Hebdo»

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Γεροσκήπου, σε ένδειξη συμπαράστασης στον γαλλικό λαό, μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, οργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 11 Ιανουαρίου 2015, στην Πλατεία Γεροσκήπου (έμπροσθεν του Δημαρχείου), λιτή εκδήλωση, στην οποία οι δημότες κλήθηκαν να ανάψουν ένα κεράκι και να αφήσουν λουλούδια εις μνήμην των θυμάτων της επίθεσης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε ότι ο Δήμος Γεροσκήπου, υπερασπιζόμενος την ελευθερία της έκφρασης και αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην εφημερίδα «Charlie Hebdo», ενώνει τη φωνή του με τις χιλιάδες ανθρώπων ανά τον κόσμο. Απηύθυνε τη συμπαράστασή του στο γαλλικό λαό και ιδιαίτερα στους γαλλικούς Δήμους Saint-Brieuc, Fouras και Aix, με τους οποίους ο Δήμος έχει συνάψει σχέσεις συνεργασίας.

Τόνισε δε ότι «κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν πρέπει να φοβίζει τους ανθρώπους να λένε, να γράφουνε και να ζωγραφίζουνε αυτά που θέλουν. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου κ. Ανδρέας Μασούρας.

pic-4 pic-3 pic-2 pic-1

geroskipou

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule