Το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg IVC – INN.O.V.Age στην Τσεχία

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Γεροσκήπου μετέχει στις εργασίες του προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg IVC – INN.O.V.Age, στην Τσεχία


Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης επισκέφτηκε, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου 2014, το Ceske Budejovice, στην Τσεχία, για να συμμετάσχει στη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg IVC Improvement of Effectiveness of regional development policies in eco-innovation of Smart Home and Independent Living to increase the quality of Life of Aging people (INN.O.V.Age). Στην αντιπροσωπεία που μετέβη στη Τσεχία συμμετείχε και το Γραφείο Διασύνδεσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με την υπεύθυνη του Γραφείου κ. Ροζίτα Παυλίδου.

Στη συνάντηση, η κυπριακή ομάδα εργασίας ενημερώθηκε για τις προσπάθειες ανάπτυξης καινοτόμων συστάδων στο χώρο της υγείας, με έμφαση στην καλύτερη ποιότητα ζωής για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να προβάλει τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στον Δήμο Γεροσκήπου, για την ανάπτυξη λειτουργικών εφαρμογών στο χώρο της στήριξης ατόμων της τρίτης ηλικίας. Η συνάντηση ήταν η έκτη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος. Προηγήθηκαν εκπαιδευτικές συναντήσεις στο Άμστερνταμ, στο Λονδίνο, στο Ελσίνκι, τη Σόφια, και το Βίλνιους, στις οποίες ο Δήμος Γεροσκήπου είχε ενεργό ρόλο.

Το πρόγραμμα INN.O.V.Age, στο πλαίσιο του οποίου συστάθηκε το Κέντρο Πρώθησης Καινοτομίας “Inno-Hub”, υλοποιούν 15 Εταίροι από 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γαλλία,  τη Λιθουανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβενία και την Κύπρο, και έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 2,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Η Κύπρος συμμετέχει στο πρόγραμμα με τον Δήμο Γεροσκήπου.  

Από Δήμο Γεροσκήπου


Ανακ. 30 – 2014

{gallery}20062014{/gallery}

geroskipou

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule