6η Διάλεξη και Τελετή Λήξης 10ου Χρόνου «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο»

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Προς: Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: 6η Διάλεξη και Τελετή Λήξης 10ου Χρόνου «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο»


Δελτίο Τύπου


Πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2014, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, η έκτη και τελευταία διάλεξη του 10ου Χρόνου Διαλέξεων του «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο».

Στην τελευταία διάλεξη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Από τα σχολεία του χθες δημιουργούμε την πόλη της γνώσης του σήμερα». Κατά την παρουσίασή του, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης προέβη σε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των σχολείων της Κύπρου των τελευταίων 200 χρόνων, με σκοπό να αναδείξει μερικές κρίσιμες αναλογίες για την κομβική περίοδο κρίσης και να προβάλει την ανάγκη επανακαθορισμού των στόχων της χώρας μας.
Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού, την οποία συντόνιζε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, Niyazi Kizilyurek.

Μετά το πέρας της διάλεξης, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του δέκατου χρόνου και η απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης σε 50 μέλη του προγράμματος για τη συχνή τους παρουσία στις διαλέξεις.

Στους χαιρετισμούς τους, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και ο Διευθυντής του Ράδιο Πάφος Φώτης Νικολαΐδης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία που σημειώνει το πρόγραμμα και εξήγγειλαν τη συνεργασία τους για τον 11ο κύκλο διαλέξεων του «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», που εγκαινιάζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης, οι τρεις συνδιοργανωτές τίμησαν τον κ. Λοΐζο Θεοφάνους, το γηραιότερο μέλους του θεσμού του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», για την τακτικότατη παρουσία του στις διαλέξεις.

Από Δήμο Γεροσκήπου


Ανακ. 28 – 2014

{gallery}02062014{/gallery}

geroskipou

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule