Εκδήλωση-Αφιέρωμα στα 100άχρονα της «Κάτω Βρύσης»

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα


Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Προς: Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Θέμα: Εκδήλωση-Αφιέρωμα στα 100άχρονα της «Κάτω Βρύσης»

Δελτίο Τύπου
Πριν λίγους μήνες, στις 25 Νοεμβρίου του 2013, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την κατασκευή των πετρόκτιστων καμάρων και του πλυσταριού στην έξοδο της πηγής που είναι γνωστή στις μέρες μας ως «Κάτω Βρύση», η οποία από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αι. κάλυπτε τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες της κοινότητας, ενώ εδώ γινόταν και το πλύσιμο των ρούχων των κατοίκων. Διάφορα στοιχεία, όμως, φαίνεται να αποδεικνύουν ότι, στην αρχαιότητα, ο χώρος αυτός είχε και άμεση σχέση με τη θεά Αφροδίτη και τη λατρεία της.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Γεροσκήπου και o Λαογραφικός Όμιλος «Αφροδίτη» Γεροσκήπου οργανώνουν Εκδήλωση-Αφιέρωμα για τα 100άχρονα της «Κάτω Βρύσης» την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014, και ώρα 8.00μ.μ., στην Κάτω Βρύση. Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη ομιλία υπό τον τίτλο «Η Κάτω Βρύση και η λατρεία της θεάς Αφροδίτης», χορευτικά δρώμενα, βασισμένα στη χρήση της Κάτω Βρύσης από τους κατοίκους του χωριού, από τον Λαογραφικό Όμιλο «Αφροδίτη» και προσφορά ρεσιού.


Από Δήμο Γεροσκήπου

Ανακ. 21 – 2014

{gallery}12052015{/gallery}

geroskipou

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule