Διάλεξη “Ιεροκηπείου Ελευθέρου Πανεπιστημίου”

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

«Προπαγάνδα και αντί-προπαγάνδα στον κυπριακό αγώνα:

αποκρυπτογραφώντας τις προκηρύξεις της ΕΟΚΑ»

Διάλεξη με τίτλο «Προπαγάνδα και αντί-προπαγάνδα: αποκρυπτογραφώντας τις προκηρύξεις της ΕΟΚΑ» θα δώσει ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, στις 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, στο πλαίσιο του «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος.

Η διάλεξη θα ασχοληθεί με μια παράμετρο του κυπριακού αγώνα, η οποία μέχρι σήμερα, εν πολλοίς, δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής παρά τη σημασία της. Η ανάγκη για επικοινωνία, τεκμηρίωση και επεξήγηση της δράσης και κατάρριψη της αντιπάλου προπαγάνδας οδήγησε, από την πρώτη κιόλας μέρα της δράσης της ένοπλης οργάνωσης, στην έκδοση προκηρύξεων, δραστηριότητα που συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας 1955-1959. Εξ’ αιτίας του εύρους της θεματολογίας των προκηρύξεων, θα επιχειρηθεί προσέγγιση σε μόνο δύο ζητήματα: στις προσπάθειες αυτοπροσδιορισμού και δόμησης του χαρακτήρα της Οργάνωσης και στις προσπάθειες οριοθέτησης και επεξήγησης των σκοπών του Αγώνα. Τα συγκεκριμένα, θεωρούνται ζωτικής σημασίας θέματα για την απόκτηση λαϊκού ερείσματος και ουσιαστικά για την επιβίωση της ίδιας της Οργάνωσης.

Οι διαλέξεις του «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων, το κοινό μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

Το «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» χορηγεί η ΣΠΕ Γεροσκήπου & Ανατολικής Πάφου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» και χορηγός φιλοξενίας το Aqua Mare Beach Hotel.

Πληροφορίες: 22894305/ 26960857

Η διάλεξη εμπίπτει στη ΔΕΣΜΗ Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία 2009-2010 (ΔΕΣΜΗ 2009-2010) του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πιο συγκεκριμένα στο Έργο ΠΕΝΕΚ/0609/54 

geroskipou

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule