Λειτουργία Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Λειτουργία Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Γεροσκήπου «Τάσσος Παπαδόπουλος»

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 5/04/2012, σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου, με θέμα συζήτησης το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Γεροσκήπου. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι του KOT, του KOA, του ΠΑΣΥΞΕ, του ΕΒΕ και του Ναυτικού Ομίλου Πάφου. Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους ότι:

1) Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Γεροσκήπου φιλοξενεί, πέραν του Ναυτικού  Ομίλου Πάφου, τα προγράμματα του ΚΟΑ, ενώ διαθέτει τις εγκαταστάσεις του για τη διεξαγωγή διεθνών και παγκύπριων αγώνων Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης.

2) Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού, το κολυμβητήριο εξυπηρετεί πληθώρα ομάδων του εξωτερικού, προσφέροντας μία καινοτομία στον τουρισμό της Κύπρου, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

3) Τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, Μετά και την αποκοπή της ετήσιας χορηγίας από τον ΚΟΑ, φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον τερματισμό της λειτουργίας του.

4) Τόσο ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου όσο και η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης  συνηγορούν ότι το Κολυμβητήριο του Δήμου Πάφου είναι μικρό και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις αγωνιστικές τους  ανάγκες.

5) Ανέφερε ότι σε όλες τις επαρχίες ο ΚΟΑ διαχειρίζεται Ολυμπιακά Κολυμβητήρια καλύπτοντας όλα τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ για αυτό της Γεροσκήπου αποκόπτει και την χορηγία, όταν, μάλιστα, έρχεται να προσφέρει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή κολυμβητηρίου στη Δερύνεια. Πρότεινε στον ΚΟΑ την ανάληψη διαχείρισης του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Γεροσκήπου.

Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕ, του ΠΑΣΥΞΕ και του ΚΟΤ τόνισαν τη μεγάλη προσφορά του κολυμβητηρίου για τον χειμερινό τουρισμό της Πάφου και κάλεσαν όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν το σημαντικό αυτό έργο υποδομής.

Οι εκπρόσωποι του ΚΟΑ, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι ο  στόχος του Οργανισμού είναι να δίνει την διαχείριση σε φορείς και όχι να τα διαχειρίζεται ο ίδιος. O αθλητικός τουρισμός δεν είναι θέμα που αφορά τον ΚΟΑ, αλλά τον ΚΟΤ. Τόνισαν ότι ο ΚΟΑ θα διαβουλευθεί με τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου για τυχόν επιχορήγηση της χρήσης του Κολυμβητηρίου από αθλητές του Ν.Ο.Π.

Δήμος Γεροσκήπου

geroskipou

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule