Γαλάζιες Σημαίες στην Κύπρο

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Αναρτήθηκαν 52 Γαλάζιες Σημαίες στις Κυπριακές Παραλίες

Γαλάζια Σημαία και στην Δημοτική Παραλία της Γεροσκήπου

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 52 παραλίες της Κύπρου τιμήθηκαν με το διεθνή τίτλο της Γαλάζιας Σημαίας, που παραχωρείται σε παραλίες και μαρίνες οι οποίες χαρακτηρίζονται από καλή οργάνωση και καθαριότητα. Η Κύπρος έχει κερδίσει, σε αναλογία με την ακτογραμμή της, τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες. Οι κυπριακές παραλίες αναδείχθηκαν οι καθαρότερες παραλίες της Ευρώπης.

 

Ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Foundation for Environmental Education, FEE) και εισήχθη στην Κύπρο το 1994 από την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA), που αποτελεί και τον Εθνικό Χειριστή του Προγράμματος στην Κύπρο.

 

 

 

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες σε παραλίες της Πάφου οι οποίες απονεμήθηκαν από τον Εθνικό Κριτή. Οι Γαλάζιες Σημαίες παραλήφθηκαν στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Μπάνια, στην παρουσία του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, του Προέδρου της Επιτροπής Παραλιών Νίκου Σιμιλλίδη, εκπροσώπου της CYMEPA και του ΚΟΤ και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.  Στον Δήμο Πάφου απονεμήθηκαν 6 Γαλάζιες Σημαίες ενώ άλλες τόσες απονεμήθηκαν και στους άλλους Δήμους και Κοινότητες που πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια. Συγκεκριμένα Γαλάζια Σημαία στην Πάφο, ανάρτησαν οι παραλίες Βρυσούδια Α, Βρυσούδια Β, Αλυκές, Δημοτικά Μπάνια, Παραλία του Φάρου και Παχύαμμος. Στη Γεροσκήπου η Δημοτική Παραλία, στην Πέγεια ο Κόλπος των Κοραλλίων και η παραλία Λαουρού και στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς, η Δημοτική Παραλία και το Δασούδι.

 
 

Φέτος μια νέα παράλια απέκτησε Γαλάζια Σημαία. Πρόκειται για την παραλία του Φάρου στα Περβόλια. Δεν παρατηρήθηκε ωστόσο αύξηση του συνολικού αριθμού των Γαλάζιων Σημαιών καθώς η παραλία της Πύλας, αποχώρησε από το θεσμό εξαιτίας της διαφωνίας της για τη διαχείριση της παραλίας με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε το 1999 με την αποχώρηση της Γερμασόγειας.

 

 

geroskipou

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule