Archive for July, 2014

Ανακοινωση Δημου Γεροσκηπου Για Διακοπη Ρευματος Απο Αηκ

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014


Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ
για τη διακοπή από την Α.Η.Κ. της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου από τις 11/7/2014

Ο Δήμος Γεροσκήπου πληροφορεί τους πολίτες ότι η τοπική αρχή όχι μόνο αναγνωρίζει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, αλλά έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών που είχε στα τέλη του 2012, που ανέρχονταν στις €293.000. Σήμερα, οι καθυστερημένες οφειλές του Δήμου ανέρχονται στις €63.000 και, με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα αποπληρωμής, μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα καθυστερημένα ποσά θα εξοφληθούν. Η ΑΗΚ προχώρησε στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου για ολιγοήμερη καθυστέρηση του ποσού των €20.000.

Ο Δήμος Γεροσκήπου, κάτω από πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες, κατάφερε να ανταποκριθεί στις οφειλές του προς την ΑΗΚ και έχει κατεβάσει τις οφειλές του σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έγινε αντικειμενική παρουσίαση του προβλήματος που προέκυψε.

Με βάση τη στάση που επιδείξαμε όλο αυτό το διάστημα, δεν αναμέναμε από την ΑΗΚ, ένα οργανισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να αντιμετωπίσει τον Δήμο ως ένα «κοινό» χρεώστη της και να επιδείξει όλη της την αυστηρότητα απέναντι σε ένα οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης, που παρέχει υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες, εκμεταλλευόμενη καταχρηστικά τον προνομιακό της ρόλο. Όπως ορθά σημείωσε και η Ένωση Δήμων, σε ανακοίνωσή της για το θέμα ημερ. 11/7/2014, «ένας Ημικρατικός Οργανισμός όπως η ΑΗΚ, εκτός από το κριτήριο του κέρδους, πρέπει να έχει και το κριτήριο της δημόσιας ωφέλειας και δεν δικαιολογείται να παίρνει τέτοιου είδους αυθαίρετες αποφάσεις».

Η στάση της ΑΗΚ δημιουργεί ερωτηματικά και επιτρέπει δικαιολογημένα στον Δήμο Γεροσκήπου να συνδέσει την προκλητική της αντίδραση με τη στάση που τηρεί ο Δήμος στα θέματα που αφορούν 1) την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης στα νότια της Γεροσκήπου και 2) το κόστος ηλεκτροφωτισμού του δρόμου Αεροδρομίου-Κάτω Πάφου.

Ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί την ΑΗΚ να προχωρήσει σε άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου. Η αυστηρότητα που επέδειξε έναντι του Δήμου Γεροσκήπου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. ΕΕξάλλου, όπως η ίδια η ΑΗΚ επικαλείται την οικονομική κρίση ή άλλους εξωγενείς παράγοντες για τη μη συμμόρφωσή της σε διάφορες υποχρεώσεις της, θεωρούμε ότι και άλλοι έχουν αυτό το δικαίωμα, ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν αποδείξει έμπρακτα τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία τους έναντι των οφειλών τους.

 
Από Δήμο Γεροσκήπου

Ανακοίνωση για αδέσποτα σκυλιά

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

03 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ
Ανακοίνωση για αδέσποτα σκυλιά

Εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν από συνεργείο του Δήμου Γεροσκήπου, έξι αδέσποτοι σκύλοι. Οι έξι σκύλοι με τα πιο κάτω χαρακτηριστικά βρίσκονται στο χώρο φύλαξης του Δήμου Γεροσκήπου:

1. Σκύλος θηλυκός – φυλής (ράτσας) διασταυρωμένος beagle,  χρώματος άσπρο, μαύρο, πορτοκαλί. Βρέθηκε στην οδό Ρεθύμνου, στις  18 Ιουνίου 2014.

2. Σκύλος αρσενικός  – φυλής (ράτσας) διασταυρωμένος beagle, χρώματος άσπρο, μαύρο, πορτοκαλί. Βρέθηκε στην οδό Ρεθύμνου, στις  18 Ιουνίου 2014.

3. Σκύλος αρσενικός – φυλής (ράτσας) διασταύρωση poodle, χρώματος μαύρο. Βρέθηκε στην οδό Μιασιαούλη και Καβάζογλου, στις 20 Ιουνίου 2014.

4. Σκύλος αρσενικός – φυλής (ράτσας)  διασταύρωση, χρώματος καφέ. Βρέθηκε παρά το κέντρο Riccos Beach στην παραλία Γεροσκήπου, στις 23 Ιουνίου 2014.

5. Σκύλος αρσενικός – φυλής (ράτσας) διασταύρωση, χρώματος μαύρο με καφέ στα πόδια. Βρέθηκε στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου στις 02 Ιουλίου 2014.

6. Σκύλος αρσενικός – φυλής (ράτσας), διασταύρωση, χρώματος πορτοκαλί. Βρέθηκε στην οδό Καλλιμάχου στην Γεωργική Περιοχή στις 02 Ιουλίου 2014.

Οι σκύλοι φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο φύλαξης για αδέσποτα ζώα, σε υποστατικά του Δήμου Γεροσκήπου και παρακαλούνται  οι ιδιοκτήτες τους να τους παραλάβουν το συντομότερο. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση οι σκύλοι μπορεί να δοθούν σε άτομο που θα επιδείξει ενδιαφέρον.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Γεροσκήπου στα τηλέφωνα 26960863 και 26961400.


ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule