Archive for May, 2014

Ανακοίνωση για Τιμητική Εκδήλωση για τους Μαχητές της Τηλλυρίας

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Γεροσκήπου και το «Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου» διοργανώνουν, στις 3 Ιουλίου 2014, τιμητική εκδήλωση για τους μαχητές της Τηλλυρίας, που κατάγονται από τη Γεροσκήπου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τις μάχες εναντίον του τουρκικού επεκτατισμού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα είναι και ο κύριος ομιλητής.
Για τους σκοπούς της ετοιμασίας του Καταλόγου των Μαχητών της Τηλλυρίας από τη Γεροσκήπου, καλούνται όσοι συμμετείχαν στις μάχες του Αυγούστου του 1964, καθώς και όσοι γνωρίζουν πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό των προσώπων αυτών, όπως επικοινωνήσουν με την Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Γεροσκήπου, στα τηλ. 26 960 857, 26 960 867.


                                                              
Από Δήμο Γεροσκήπου


Ανακ. 25 – 2014

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 10ου ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ «ΙΕΡΟΚΗΠΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ»

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014
    
«ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 10ου ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ «ΙΕΡΟΚΗΠΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ»
 
Αυλαία για το 10Ο κύκλο διαλέξεων του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», την Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, στις 7.00μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου.
Κατά την τελετή λήξης, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά σε φίλους του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» που παρακολουθούσαν τακτικά τις διαλέξεις του θεσμού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συνδιοργανωτές, ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος, θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.
Εισηγητής της διάλεξης θα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης,  ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Από τα σχολεία του χθες δημιουργούμε την πόλη της γνώσης του σήμερα». Κατά την παρουσίασή του, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα προβεί σε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των σχολείων της Κύπρου των τελευταίων 200 χρόνων, με σκοπό να αναδείξει μερικές κρίσιμες αναλογίες για την κομβική περίοδο κρίσης και να προβάλει την ανάγκη επανακαθορισμού των στόχων της χώρας.
Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων, το κοινό, αλλά και το ακροατήριο του Ράδιο Πάφος, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος»
Χορηγός φιλοξενίας: Aqua Mare Beach Hotel & Spa

Πληροφορίες: 22894305/ 26960857


Από Δήμο Γεροσκήπου

pdfinvitation_ierokipion6.pdf639.1 KB

Σύσκεψη για τα λύματα στη θαλάσσια περιοχή Πάφου

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014


Προς: Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Σύσκεψη για τα λύματα στη θαλάσσια περιοχή Πάφου


Δελτίο Τύπου


Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2014, με πρωτοβουλία του Δήμου Γεροσκήπου, σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων και αρμοδίων, με θέμα συζήτησης την εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος με τα λύματα, που άρχισαν να κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους σε περιοχές λουομένων στη θαλάσσια περιοχή Πάφου.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Γεροσκήπου, τον Δήμο Πάφου, το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Τμήμα Αλιείας, τον Σ.Α.ΠΑ., την Επαρχιακή Διοίκηση και τους οργανωμένους κολυμβητές.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, ο οποίος προέδρευσε της σύσκεψης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην περσινή σύσκεψη για το ίδιο θέμα δεν υλοποιήθηκαν.

Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήθηκε όπως, μέχρι τα τέλη Μαΐου, εφαρμοστούν οι σχετικές νομοθεσίες και οι ληφθείσες αποφάσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική Πάφος, αλλά και για να μπορεί να απολαμβάνει ο κόσμος το μπάνιο του σε καθαρά νερά.
   

Από Δήμο Γεροσκήπου


 Ανακ. 22 – 2014

{gallery}18052014{/gallery}

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στα 100άχρονα της «Κάτω Βρύσης»

Written by geroskipou on . Posted in Τελευταία Νέα


Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Προς: Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Θέμα: Εκδήλωση-Αφιέρωμα στα 100άχρονα της «Κάτω Βρύσης»

Δελτίο Τύπου
Πριν λίγους μήνες, στις 25 Νοεμβρίου του 2013, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την κατασκευή των πετρόκτιστων καμάρων και του πλυσταριού στην έξοδο της πηγής που είναι γνωστή στις μέρες μας ως «Κάτω Βρύση», η οποία από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αι. κάλυπτε τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες της κοινότητας, ενώ εδώ γινόταν και το πλύσιμο των ρούχων των κατοίκων. Διάφορα στοιχεία, όμως, φαίνεται να αποδεικνύουν ότι, στην αρχαιότητα, ο χώρος αυτός είχε και άμεση σχέση με τη θεά Αφροδίτη και τη λατρεία της.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Γεροσκήπου και o Λαογραφικός Όμιλος «Αφροδίτη» Γεροσκήπου οργανώνουν Εκδήλωση-Αφιέρωμα για τα 100άχρονα της «Κάτω Βρύσης» την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014, και ώρα 8.00μ.μ., στην Κάτω Βρύση. Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη ομιλία υπό τον τίτλο «Η Κάτω Βρύση και η λατρεία της θεάς Αφροδίτης», χορευτικά δρώμενα, βασισμένα στη χρήση της Κάτω Βρύσης από τους κατοίκους του χωριού, από τον Λαογραφικό Όμιλο «Αφροδίτη» και προσφορά ρεσιού.


Από Δήμο Γεροσκήπου

Ανακ. 21 – 2014

{gallery}12052015{/gallery}

Pafos 2017

Cyprus Tourism Organisation

Bus Schedule